GEWOON LEVEN NU

Voor psychosociale en lichaamsgerichte therapie, counseling, en training.

Wandeltherapie?

Met wandeltherapie vindt de therapie buiten plaats en de omgeving gebruikt om de therapie te ondersteunen. De omgeving biedt hiervoor eindelose mogelijkheden en daarmee is het mogelijk de therapie op een creatieve manier nog meer op u af te stemmen. We weten van tevoren niet wat we tegenkomen. Daardoor doet u elke wandeling unieke nieuwe ervaringen op. Zo leert u telkens weer van uzelf en over uzelf.

Naast vele lichamelijke voordelen van wandelen en buiten zijn, maakt wandelen energiek, creatief, nieuwsgierig, belangstellend en ondersteunt het uw doorzettingsvermogen.

Wandelen zet niet alleen fysiek in beweging, maar ook mentaal. Door gelijktijdig te wandelen en te praten worden hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. U weet hierdoor wandelend sneller tot de kern van de vraag te komen, te verdiepen en het helpt om gedragsalternatieven te ontdekken. Ook kan het ondersteunend zijn bij het zoeken naar antwoorden op levensvragen. Veel mensen ervaren in de natuur meer vrijheid en rust. Hierdoor komen in de natuur antwoorden vaak als vanzelf naar boven. De combinatie natuur en wandelen kan zo als middel dienen om te ervaren wat van binnen naar buiten wilt en wat van buitenaf naar binnen komt. Het is makkelijker om uzelf een spiegel voor te houden.

Met wandelen verdiept de ademhaling. Uit onderzoek blijkt dat het ritme van de ademhaling van invloed is op de hersenactiviteit. Het verbetert het ophalen van herinneringen en vermogen vanuit uw gevoel te oordelen. Bron: artikel 28 april 2017 “Ritme van ademhaling is van invloed op geheugen en angst.” Site: www.de-nfg.nl.

Wat betekent wandelen voor mij?

Wandelen neemt in mijn leven een belangrijke plaats in. Geboren en getogen in Nijmegen is de Vierdaagse mij met de paplepel ingegoten. Als klein kind stond ik mijn ogen uit te kijken naar dit grote wandelevenement te wachten tot ik mee mocht doen. Als kind liep ik samen met een vriendin in het weekend de wandelmarsen in de omgeving mee. Met de scouting gingen we op pad door de natuur met rugzak kamperen in het wild.

Naast de mooie momenten, goede gesprekken en gezelligheid tijdens het wandelen heb ik door het wandelen ook geleerd door te zetten. En ontdekt dat ik anderen kon motiveren door te zetten.

Ook heb ik mogen ervaren niet te kunnen wandelen. Enkel met veel pijn en moeheid een meter of 300 , de grotere einden in een rolstoel en binnenshuis met de trippelstoel.

Extra bijzonder en blij dus dat ik kan wandelen en dat ik dit mag doorgeven aan anderen.

Voor de wandeltherapie sessies zijn vergoedingen mogelijk vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering.

Ik hoop u te mogen ontmoeten bij een of meerdere sessies wandeltherapie.

Terug naar: Door wie en hoe? Sitemap Contact