GEWOON LEVEN NU

Voor psychosociale en lichaamsgerichte therapie, counseling, en training.

Voetreflexologie

Door voetreflexologie ging onze zoon na 5 jaar eindelijk slapen. Wat waren we blij.

Onze zoon heeft anderhalf jaar gegild en gehuild. Daarna ging hij iets beter slapen. Nou ja beter. Ipv de hele nacht gillen kwam hij 8 tot 10x per nacht. Daarna tot bijna 5 jr zijn we overal geweest voor hulp. Echt heel Nederland doorgecrossed. Ook ziekenhuis gezien en huisarts zei misschien helpt een psycholoog. We hebben alles geprobeerd.

Beetje wanhopig omdat niks hielp...medicatie niet maar ook alle alternatieve behandelingen niet. Toen zag ik in het krantje voetreflex. Dat hadden we nog niet geprobeerd en voor ons superdichtbij. Vanaf de eerste behandeling ging hij doorslapen. Begin moesten we vaker komen en we hebben het steeds verder afgebouwd.

En hij is nu net 7 en slaapt nog steeds prima.

Wat waren we blij.

Anoniem

Door voetreflexologie en praktische slaaptips heb ik na jaren opnieuw leren slapen zonder medicatie.

Doordat mijn zoon zeer slecht heeft geslapen tot 5 jr ben ik veel ziek geweest.

En ik lag wakker. Mijn slaapritme was totaal verstoord. Dus ik kreeg slaapmiddelen en op geven moment nog zwaardere.

En toen was mijn zoon 6 jr en moest ik bij de huisarts komen ik moest nu echt afbouwen.

Ik had al paar pogingen gedaan. Maar deze waren niet goed gegaan.

Dus de huisarts adviseerde slaapcentrum.

Ik gaf aan dat afkicken nooit goed uitkomt. Vakantie ik moest voor mijn werk examen halen en dan komt voor mij als longpatiënt het slechte jaargetijde. Ja, het is altijd wat.

In overleg met de huisarts ben ik bij Anja begonnen met voetreflex. Dat mocht ik eerst proberen.

Tja, als ze een klein kind kan laten slapen dan moet mij dat ook lukken.

Ik ben elke week gegaan. Vanaf de eerste behandeling sliep ik 2 uur langer per nacht. Langzaam is de medicatie afgebouwd. Ik ben al van de slaapmedicatie af na 7 weken.

We zijn nu begonnen met afbouwen van de behandeling.

Dank je Anja

Anoniem

EMDR bij steeds terugkerende patronen

EMDR Ik kan het iedereen met de volle 100% aanraden

EMDR, ik had er wel eens van gehoord, maar ik kon mij er niets bij voorstellen. Tot dat ik zelf met een trauma zat en die ik, wat voor vorm van therapie ik ook deed zowel paranormaal als hulp bij een psycholoog, niet weg kreeg. Mijn probleem kwam elke keer weer terug.

Mijn eerste gesprek was het maken van een tijdlijn. Best goed om eens bewust terug te kijken wat er in je eerdere jaren allemaal is gebeurd en waarom je nu heftig reageert op bepaalde dingen. Daarna hebben wij bij de eerste EMDR sessie het grootste trauma aangepakt. Ik kreeg een witte koptelefoon op en dacht oké dit moet het redmiddel zijn met tikjes?! Ik moest terug naar het ergste moment en het gevoel oproepen wat ik op dat moment voelde. Het lukte mij maar niet om bij dat gevoel te komen. Het duurde voor mijn gevoel wel 10 minuten, maar toen............... kwam het...... ik had het gevoel dat mijn keel dichtgeknepen werd. De tranen begonnen te rollen over mijn wangen en ik kreeg het gevoel dat ik moest overgeven. Dit gaf ik ook aan. Anja kwam gelukkig al snel met een bak en alles kwam er uit. Tranen, overgeven en trillende benen. Dit duurde wel eventjes. De tikjes bleven doorgaan. Ze werden rustiger. Ook ik werd weer rustig. Anja wist mij gelukkig op mijn gemak te stellen. Toen het eenmaal klaar was, kreeg ik wat te eten en drinken en toen ging het gelukkig weer. Ik kon nog prima naar huis rijden. Ik voelde mij die middag nog wel licht op de benen en paar dagen hevige hoofdpijn en echt het gevoel dat er van alles in mijn lichaam gaande was. Na een paar dagen was dit gelukkig allemaal over. Inmiddels ben ik een paar weken verder en ik voel mij een stuk rustiger. Er is echt ruimte in mijn hoofd gekomen. Ik ben weer meer mijzelf zoals vroeger. Het is echt een hele bijzondere heftige ervaring. Bij mij was het dus meteen heftig, maar dit schijnt niet altijd meteen bij iedereen zo te zijn. Ik ben er echt mega blij mee. Tuurlijk zal ik af en toe nog een terugval hebben, ik blijf een mens met gevoelens, maar ik heb het vertrouwen dat het nooit meer zo heftig wordt als daarvoor. Ik kan EMDR dus echt iedereen met de volle 100% aanraden.

Anoniem

EMDR tegen angst

Het geeft me zo veel rust, echt heerlijk! Ik kan weer genieten van het buitenleven en voel me niet meer belemmerd in mijn doen.

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik bang voor wespen. Ren ik er gillend voor weg, krijg ik het er benauwd van of ga de beestjes al uit de weg door niet eens buiten te gaan zitten. Het belemmerde mij echt in het buiten leven. Zo jammer omdat de zon en het buitenleven toch écht wel fijn is om van te genieten.

Begin van 2014 kwam dit onderwerp met Anja ten sprake. Zij vertelde mij dat ze EMDR kon toepassen tegen de wespen angst en ik had daar wel oor naar. Ik ben toen een tijdje bij Anja in behandeling geweest tegen de wespen angst. In het begin erg moeilijk om alleen al naar een foto te moeten kijken van een wesp, waarbij eigenlijk vrijwel direct in huilen uitbarsten en het liefst ervoor zou willen wegrennen! We zijn in stappen begonnen om de angst te overwinnen en in tussentijd dat ik naar de foto’s heb gekeken heeft Anja EMDR toegepast op verschillende manieren waardoor ik de onrust, benauwdheid en angst weg voelde trekken.

Beetje bij beetje kon ik de foto’s steeds beter bekijken en zelfs vasthouden! Dit had ik dus nooit verwacht gezien al die jaren van angst en het ontlopen van de beestjes.

Na de behandelingen ben ik zelfs verkleed geweest als wesp, durf ik zo nu en ze kapot te slaan, ren ik er niet meer voor weg en kan ik weer rustig buiten genieten van wat te drinken zonder de hele tijd rond te hoeven kijken of er een wesp in de buurt is. Het geeft me zo veel rust, echt heerlijk! Ik kan weer genieten van het buitenleven en voel me niet meer belemmerd in mijn doen.

Ilse

Ik was zonder reden bang dat mijn kinderen iets zou overkomen.

Het gaat na maanden nog steeds goed; het 'gepiep' heeft geholpen. Het blijft nog steeds een vreemd fenomeen.

Anoniem

Integratieve therapie

Anja is gewoon een fijn mens!

Anja is gewoon een fijn mens! Een meedenkend persoon die altijd voor je klaarstaat en écht luistert. Iemand die meedenkt in praktische oplossingen en je op een persoonlijke manier begeleidt.

Anja, ik kan alleen maar zeggen: bedankt!

Bedankt voor onze fijne gesprekken; in het begin met een traan, maar later met een lach. Ik heb er niet alleen veel van geleerd, maar ik zit ook weer lekker in mijn vel.

Anoniem

Oh wat ben ik blij dat ik hier af en toe heen mag

Bedankt voor het meedenken, dat waardeer ik echt ontzettend!!
En sowieso ook in het algemeen ontzettend bedankt voor je begeleiding en voor het feit dat je altijd zo de tijd voor me neemt en écht luistert, dat doet me heel erg goed.
Toen ik gisteren weg fietstse dacht ik nog: ik moet Anja écht even een appje of mailtje sturen om haar ook expliciet te bedanken, want ik denk steeds alleen maar "oh wat ben ik blij dat ik hier af en toe heen mag", maar ik zeg het misschien niet hardop.

Bij deze dus.

Bedankt.

Anoniem

Voedingsadvies

Ik ben erg blij met mijn nieuwe leefwijze en zit goed in mijn vel. Dat laatste is toch waar het allemaal om draait.

De begeleiding van Anja is persoonlijk en doelgericht. Ze analyseert je eet- en beweegpatroon en zoekt daarna samen met jou naar een haalbare manier om dit te veranderen waar nodig. Ze zorgt voor bewustwording, waardoor je ontdekt waarom je het toch zo lastig vindt om van die chips af te blijven. Ik ben erg blij met mijn nieuwe leefwijze en zit goed in mijn vel. Dat laatste is toch waar het allemaal om draait.

Katrien

Ik kan nu niet alleen 'gewoon eten', ik kan gewoon leven!

Een jaar geleden heb ik kennis mogen maken met Anja en het 'gewoon eten dieet'

Na jaren van obsessief nadenken over hoe ik zou moeten eten om niet (weer) zwaarder te worden en mezelf te dwingen niet meer te eten dan wat ik dacht dat goed voor me was, wilde ik 'gewoon' kunnen eten, en dan vooral ook kunnen genieten. Ik sportte regelmatig (voornamelijk cardio) en had besloten ook te beginnen met krachttraining, want dat leek me een mooie aanvulling. Ik merkte al snel dat mijn lichaam, dat weliswaar in vorm was, lang moe bleef en mijn spieren snel verkrampten. Ik had vaak honger, maar meer eten? Dat nooit, stel je voor dat ik weer zwaarder zou worden, of erger nog, vetter? Maar er moest iets veranderen.

Tijdens een van de speciale 'sportweken' in het Radboud Sport Centrum, zag ik Anja, en ik besloot informatie te vragen. Anja had binnen 5 minuten door dat dit dieper zat dan eten alleen en we maakten een afspraak. Uiteindelijk volgden er nog 3 afspraken.... In slechts 4 sessies leerde ik een hele belangrijke les: ik ben goed zoals ik ben, welk gewicht (of welke vorm) ik nu of in de toekomst ook heb, ik ben goed zoals ik ben. En dus, gun ik mezelf ook het goede: gezond en gevarieerd eten en drinken, maar bovenal tijd en bewustzijn.

Tijd om boodschappen te doen, tijd om een smaakvolle maaltijd te bereiden en tijd om te genieten. Ik ontzeg mezelf niets meer, en ik geniet van elke maaltijd, en dat doe ik bewust. Ik sport nog steeds regelmatig, maar heb ook daar een betere balans in gevonden. En soms snoep ik, als ik daar zin in heb, zonder enig schuldgevoel.... Heerlijk! En ik ben nog nooit zo 'in shape' geweest als nu!

De inzichten die Anja mij gaf zijn zoveel verder gegaan dan alleen eten, ze heeft mij geleerd op mezelf en mijn lichaam te vertrouwen en obsessies los te laten. Dat alles op een hele positieve, eerlijke en persoonlijke manier; waardoor niet alleen de sessies zelf, maar ook het leerproces heel natuurlijk en ongedwongen verliep.
Ik kan nu niet alleen 'gewoon eten', ik kan gewoon leven!

Anoniem

Bij deze mijn ervaringsverhaal. Ik hoop dat dit mensen gaat helpen om meer te durven eten, reëel naar een lichaamsmeting te kijken en tevreden te zijn met hun lichaam.

Ik ben al mijn hele leven een sporter (wedstrijdzwemmer) en sinds een aantal jaar een hele fanatieke: ik train minstens 7/8u per week.
Nu zullen veel mensen denken dat daar automatisch een enorm slank afgetraind lichaam bij hoort, maar dit is niet helemaal waar. Ik heb een atletisch lichaam en heb een normaal slank postuur, maar hier zit echt wel wat vet op ook en dat is helemaal niet erg. Tenminste, dit vind ik nu. Vroeger was dit anders.
Toen ik heel jong in de puberteit kwam en veel eerder dan mijn vriendinnen vormen begon te krijgen raakte ik bewust van mijn lichaam en alles wat groter en ronder was dan bij de rest. Toen de rest ook in de puberteit kwam en allen gezegend bleken met een modellenlichaam werd dit niet beter.
Pas toen ik ging studeren kwam ik van het idee dat ik te vol was af omdat ik zelf toen controle kreeg over alles wat ik at en hoe ik met mijn lichaam omging omdat ik op mezelf ging wonen. Daarnaast werd ik volwassener en werd rationeel met mijn lichaam om gaan een stuk makkelijker. In het begin sportte ik gemiddelde uren, net zoals iedereen die actief is binnen een sport: 2/3u per week.
Op een gegeven moment besloot ik dat ik klaar was met middelmatigheid en ben ik er vol voor gegaan. Dit resulteerde in ongeveer een verdriedubbeling van mijn trainingsuren per week. Mijn lichaam bouwde snel spieren op en ik werd sterker en beter. Wat me opviel was dat ik wel slanker werd, maar dat dit nog niet half zo snel ging als dat ik had gewild. Niet omdat ik per se dunner wilde zijn omdat ik het mooi vond, maar vanwege stroomlijn in het water en snelheid wilde ik strakker worden.
Ik besloot minder te gaan eten: 1600 Kcal per dag en weinig koolhydraten. Ik had geen idee waar ik mee bezig was en wist bijzonder weinig over goede voeding. Voor mij betekende minder eten, minder vet, meer snelheid. Ik had het zo mis! Mijn prestaties gingen enorm achteruit, ik had geen energie om te pieken op wedstrijden, was erg vaak ziek en ik werd nog voller ook. Ik had geen idee wat er aan de hand was en begon mijn motivatie voor het zwemmen te verliezen.
Na ruim een halfjaar besloot ik een lichaamsmeting te laten doen, waarbij de status van je lichaam gemeten wordt: gewicht, spiermassapercentage, vetpercentage, lichaamsverhoudingen, vochtbalans etc. Hierbij kreeg ik een enorme klap: Ik was zwaarder dan ooit en mijn BMI was te hoog.
In tranen ben ik toen bij Anja de Waal van het Gewoonetendieet beland, die op dat moment als voedingsconsulente bij de meting aanwezig was. Zij heeft me toen verzekerd dat ik zeker weten niet te dik was (“Kijk eens naar die spieren joh!”) en besloot me te helpen met het feit dat ik zo van streek raakte van een paar cijfers.
Bij het eerste consult keken we naar mijn geschiedenis betreft mijn idee van gewicht en het belang dat ik daaraan hechtte en vervolgens naar mijn eetpatroon. Hier kwam de aap uit de mouw: ik at maximaal 1600 Kcal per dag, terwijl mijn lichaam er al minstens 2100 nodig had om überhaupt te kunnen functioneren en 3000 Kcal om al mijn lichaamsbeweging te dekken. Ik at dus maar de helft hiervan. Anja wist me te vertellen dat dit betekende dat ik permanent op “spaarstand” stond en daardoor energie in de vorm van vet opsloeg in plaats van het te gebruiken. Dit verklaarde waarom ik in plaats van slanker, voller werd en geen energie had om te presteren. Daarbij brak ik mijn spieren af, waardoor mijn kracht ook af nam. Mijn weerstand had ook erg veel te lijden onder dit gebrek aan voeding. Ik had geen idee dat dit mijn situatie was en ben zo geschrokken dat ik er direct aan ben gaan werken.
Met veel moeite, omdat mijn eetpatroon er goed in was gesleten, ben ik ongeveer 2300 Kcal per dag gaan eten en zorgde dat dit nooit minder was. Na twee maanden al was ik een ander mens: ik zwem nu harder dan ooit te voren, heb bergen energie, wordt nog steeds slanker en zit erg goed in mijn vel.
Meer eten betekend dus niet per definitie meer kilo’s en weinig eten niet per definitie minder. Genoeg eten is voor mij onmisbaar gebleken en ik heb mijn doel er mee bereikt: afvallen, een betere sportprestatie en een grote tevredenheid over mijn lichaam.

Anoniem

Hallo iedereen

Ik ben een meid van 22 jaar, woonachtig in Nijmegen. Vorig jaar oktober ben ik begonnen met afvallen. Ik woog 83 kilo en ik ben 1,63 cm. De eerste 10 kilo is zelfstandig gelukt hiervoor had ik veel motivatie. Klinkt misschien heel logisch maar door minder eten en vooral veel te sporten. Mijn doel was om 65 kilo te gaan wegen, maar op 73 kilo bleef ik hangen. Mijn motivatie was niet meer zo hoog. Daarom heb ik contact opgenomen met Anja de Waal van het Gewoonetendieet. Ik heb door het Gewoonetendieet meer inzicht gekregen in mijn voedingspatroon. We hebben samen doorgenomen wat ik eet op een dag, Anja heeft advies gegeven in wat ik kan aanpassen. Het vele sporten zoals in het begin (6x per week) dat houd ik niet vol. Met het Gewoonetendieet heb ik de balans gevonden in het aantal keren sporten per week, daarnaast heb ik geleerd dat je op een gewicht kan komen wat bij je past: je BMI zegt hier niks over. Dus niks aantrekken van die weegschaal! Het is voor mij belangrijk geweest om bij de laatste kilo's ondersteund te worden en een juist patroon te vinden zodat ik dit gewicht aanhoud. Anja heeft mij hier op een fijne manier mee geholpen.
Iedereen die dit leest en hier ook mee bezig is of bezig gaat: ik weet zeker dat het lukt als je maar gemotiveerd bent.

Anja bedankt!!

Anoniem
Terug naar: Voor klanten Sitemap Contact